Mitsui and Co., Ltd. обяви приключването на окончателно споразумение, по силата на което е създадена нова компания от сливането на европейското дъщерно дружество Certis Europe с неотдавнашно придобитата Belchim Crop Protection. Новата компания ще носи името Certis Belchim B.V.

Всички акционери на двете компании ще продължат да участват като акционери в Certis Belchim.

Подробностите за акционерното участие в новата компания са:  Mitsui AgriScience International S.A. (67%); Ishihara Sangyo Kaisha Ltd. (15%); Nippon Soda (10%); Mitsui Chemicals Agro Inc. (6%); и Kumiai, Chemical Industry Co. Ltd. (2%).

Марк Уолтъм, в момента главен изпълнителен директор на Certis Europe и Belchim Crop Protection, е назначен за главен изпълнителен директор на Certis Belchim B.V., която ще запази офиси и дейност в Утрехт, Холандия и Лондерзеел, Белгия.

Нова сила в растителната защита

Certis Belchim съчетава силните страни на два утвърдени бизнеса, за да създаде нова сила в растителната защита със силни основи в Европа, динамични и развиващи се платформи в Северна Америка и разширяване на възможностите с партньори в Африка, Южна Америка и Азия.

Certis Belchim е изградена върху широко и съвременно портфолио от продукти, базирани на японската развойна дейност; придобити и самостоятелно разработени продукти; продукти на групата Mitsui AgriScience; стратегически партньори,  широка и водеща на пазара гама от биологични продукти.

Цитат от Хитоши Кудо, генерален мениджър, AgriScience Division, Mitsui & Co., Ltd.:

„Certis Belchim комбинира ресурсите и опита на двете компании които наследява, Certis Europe и Belchim Crop Protection, за да представи значителна сила на пазара за растителна защита.

  Създаването на Certis Belchim е важен етап в стратегията на Mitsui & Co. AgriScience group за разширяване на своята позиция в сферата на храните и селското стопанство и имаме удоволствието да реализираме този стратегически съюз с Японски иновативни акционери в научноизследователска и развойна дейност. Очакваме с нетърпение сътрудничеството заедно с екипът на Certis Belchim и нашите уважавани партньори които отговарят на нуждите на производителите,  изправени пред предизвикателствата на устойчивото растениевъдство.”

Цитат от Марк Уолтъм, главен изпълнителен директор, Certis Belchim B.V.:

„Certis Belchim е изградена върху основите на две креативни и динамични компании, които са позиционирали себе си като фирми със съвременни решения в растителна защита с най-добрите технически и продуктови познания което е стабилна основа за надграждане както в Европа така и извън нея. Аз съм много развълнуван, че ръководя такъв способен екип. Обединени сме в амбицията си да помогнем на нашите клиенти и доставчици да разработват съвременни продукти и програми, предназначени за устойчива защита на културите по целия свят. 

Това е същността на „Растем заедно“.